sobota, marec 11, 2006

smehoteka #195

Carovnik je bil zaposlen na luksuzni cezoceanski ladji.

Njegov poklic je bil zabavati potnike na dolgih krizarjenjih s svojimi magicnimi triki. Ker so se potniki zamenjali vsak teden, ni bilo nobene potrebe po tem, da bi se naucil nekaj vec kot 20 trikov. Problem pa je nastal, ko si je nekoc kapitan ladje kupil papagaja in ta je zelo rad opazoval carovnika pri delu. Cez cas pa je bistri papagaj spregledal carovnikove trike in mu je zacel med predstavami unicevati carovniske trike z medklici, kot so: "Karto je dal v rokav!", "To ni isti klobuk!" ali "Pod mizo ga je skril!".

Carovnika je to mocno frustriralo, kajti nic vec niso njegove tocke navdusevale obcinstva, nic pa ni mogel zoper papagaja, ker je bil kapitanova last.

Potem pa je neke noci ladjo zajelo hudo neurje in potopila se je. Naslednje jutro sta se na istemu kosu lesa znasla carovnik in papagaj. Povsem sama sta bila sredi oceana in gledala sta se brez besed.

Tudi drugi dan sta se opazovala v tisini. Isto tretji dne. In nato je cetrtega dne papagaj porekel: "Stari, vdam se... Kam si skril ladjo?"

Oznake:

nakracal samuelion ob 11:56, |

kraca: 0