ponedeljek, januar 15, 2007

opojne substance na pajkih


Via: VideoSift

no saj pri človeku ni ničkaj boljše

Oznake:

nakracal samuelion ob 11:45, |

kraca: 2

No, lahko rečem, da tole ne drži povsem. Morda je komu smešno, a meni - zananstvenici - ni. V času osnovne šole sem se namreč lotila znanstvene raziskave o vplivih alkohola na žuželke in pajkovce. Izsledki so pokazali, kako pajki, komarji in muhe reagirajo na alkohol (nek smrdljiv šnopc je bil).
Najdlje so zdržali pajki, ki so v neki fazi hodili rikverc in se zvijali, nato pa umrli.
gre samo za to, kako kaj organizem prenese. če je bil smrdljivi šnops, jih lahko ubije še sam pH. kot kemiku mi je to še malo jasno. =)

sicer pa je pri človeku podobno. zaužitje alkohola je samo stvar predelave. medtem, ko telo v celoti razgradi etanole, čez leta trpijo jetra. če šljukamo šmarnico (ki baje bolj zadane) pa zna bit vsakodnevna doza pogubna, saj jetra ne razkrajajo metanola in se v jetrih le kopiči.

sicer je pa človeški ustroj poln zanimivih doživetij. če ti je nekaj všeč in v tem tudi uživaš, boš bil fenomen. takšen, ki se reši raznih bolezni samo z metodami vizualizacije.
druga skrajnost je, ko ti nekaj ne paše in to vseeno počneš. sigurno te bo ubila ena frdamana pokajena cigareta.

aja skrenil sem malo. =)))
vsekakor vem, da lahko človek (ali/in tudi žival) doseže boljša stanja zavesti brez halucinogenov, opiatov ter vse ostale navlake, zato tudi tale poučen video, kaj se zgodi če substanc ne znamo uporabljat.