sobota, februar 24, 2007

bogastvo

le kaj razumemo pod to. bogastvo. razmislimo. in ker imamo različne poglede pride iz te besedice marsikaj.
težnje k lastni sreči. ja to je bogastvo. še kaj. ja tudi to kar si si sedaj odgovoril. vse to je bogastvo. dalje.
denar. ja tudi to je bogastvo. lep trenutek. tudi to je bogastvo. vseno pa je velika večina po svetu najprej pomislila o tem, kako poln ima račun, denarnico, drobižnico,...
duhovno bogastvo. ja še ena vrednota, ki se jo začenjamo vedno bolj zavedati.
to troje v celoti je bogastvo. en aspekt ali drobec vsakega. če odvzameš en del, ostaja še vedno bogastvo. katera od teh točk je najbolj pomembna pa je seveda odvisna od nas samih. zato ker smo ljudje različni. nočemo vsi imeti v garaži parkiranega Q7, ne želimo vsi iste osebe, nočemo vsi romat pod Himalajo.
ko pade beseda na bogastvo se spomnim dogodka iz otroštva. pri organizaciji Gandharva ved koncerta v Mariboru, sem se peljal z lastnikom glasbenega studia, ki je velikodušno ponudil ozvočenje za koncert. avto za dol past. kaj je bil se ne spomnim več. ampak vtis pogovora je bil drugačen. odprta oseba, polna denarja, ki mi je v razodel da denar ni vse. v sebi je nosil praznino, ki je ni mogel nadomestit noben denar. žena mu je umrla v prometni nesreči v kateri je bil sam voznik. tako da denar ni vse, je pa potreben. lastna sreča pa je največje bogastvo, ki nam ga noben ne more odtujit.

Oznake: , ,

nakracal samuelion ob 19:43, |

kraca: 0