ponedeljek, junij 04, 2007

smehoteka #690

V eni hribovski vasici, bogu za hrbtom, je živela mlada punca Francka. Enega jutra se zbudi in med nogami začuti močno ščemenje, ki ni in ni nehalo. Po parih dnevih se odpravi vprašat župnika za nasvet, kako naj se reši tega ščemenja.
 "Veš, to ti je muha noter zlezla in zdaj ne more ven, zato te tako srbi. Vem kakšna je rešitev, a ti žal ne smem pomagat, ker sem župnik?"
 Francka žalostna zapusti cerkev. Na polju vidi soseda Poldeta, kako v potu svojega znoja, okopava krompir. Pove mu vse glede muhe in ga zaprosi za pomoč, Polde pa: "Jaz bi ti že rade volje pomagal, a sem žal prestar za kaj takega.."
 Nato pride do pašnika, kjer je pasel krave mlad postaven pastir. Ko mu zaupa svoj problem in ga zaprosi za pomoč, se pastir veselo nasmehne in ji reče, naj sleče obleko.
 Francka jo sleče. Modrček je kar pokal od napetih prsi, gate pa so bolj odkrivale kot skrivale, njeno mednožje. Potem ji pastir reče naj sleče še to dvoje, se uleže predenj
 in  da noge narazen. Francka ga brez obotavljanja uboga. Nato tudi pastir sleče svoje hlače pa gate, počepne pred Franco in se poserje:
 "Če to ne bo zvabilo muhe ven, potem pa res ne vem kako še pomagat?."

Oznake:

nakracal samuelion ob 09:56, |

kraca: 0