ponedeljek, september 19, 2005

bencinske polemike

v naši ljubi državici je čutit zgražanje glede cen bencina. v enem letu je cena za liiter poskočila za 50 tolarjev. se pravi iz cca 200 na 250. javno jamranje je doseglo zgleda svoj vrhunec danes, saj sem v inbox dobil preveden mail iz nemščine, da naj ne bi 1. okt točili bencina. in zakaj. hmmm ker so cene tako poskočile.

ja in...

je moj odgovor. manj se vozite ali pa kupite varčnejši avto ali kupiš dizla, pa sam doma variš biodizl. pa toliko je javnih prevozov, ki se letno bolj obrestujejo itd. ne vem zakaj se sekirajo. =]
razlika je samo v hitrosti premagovanja razdalj in časovnega izkoristka. torej splača se ti vedno če imaš rad svoj čas in imaš rad več prosto razpoložljivega časa. seveda standard.

recimo da se podraži bencin za 5 SIT že vsi drvojo na črpalke in brezglavo tankajo to predelano črno zlato. natanka za 10 litrov kar pomeni, da je prisparal 50 Tolarjev. prava burleska, če štejem da je v vrsti čakal vsaj eno uro in je pokuril tistih 50 SIT samo ko je avto bil v prostem teku.

skratka manj jamrajte, pa vozite se koliko vam sredstva dovoljujejo =P

Oznake:

nakracal samuelion ob 12:49, |

kraca: 1

če še ni prišlo do vas, 1.10.2005 protestiramo proti takemu nategovanju tako, da ta dan ne tankamo. Feel free to join/support.