ponedeljek, september 11, 2006

smehoteka #382

Malo dolgo, ampak se splača prebrat do konca:
Monarh je zasačil mladega kralja Arturja, kako lovi na njegovem ozemlju. Monarh bi ga tako kot vsakega kradljivca lahko ubil na mestu, pa se je zaradi Arturjeve mladosti premislil in mu v zameno za življenje postavi vprašanje: "Kaj pravzaprav si Ženske želijo?"

To vprašanje, ki je tudi za najstarejše modrece brez odgovora, je bil trd oreh tudi za mladega Arturja. Kakorkoli, vrnil se je v svoje kraljestvo in pričel spraševati med svojimi podaniki. Spraševal je princeske, kraljico,prostitutke, nune, modrece, pa se dvorskega norčka... a nihče mu ni dal pametnega odgovora. Vsi pa so mu svetovali, da bo odgovor edina poznala stara čarovnica. Cena za to pa je bila visoka, saj je bila stara čarovnica daleč naokoli poznana po bajno dragih storitvah. In dan pred potekom leta Arturju ni preostalo drugega, kot da odide k čarovnici in jo vpraša.. Čarovnica je poznala odgovor, a je v zameno hotela, da se sir Gawain, najplemenitejši vitez Okrogle mize in Arturjev najboljši prijatelj poroči z njo. Mladi Artur jo postrani gleda, saj je bila grbasta in zelo grda,imela je samo en zob, okrog nje pa se je siril nevzdržljiv smrad, ki ga je podkrepila se z neobičajnimi kriki in zvoki. Še nikoli doslej Artur ni videl tako ostudnega bitja. A takšne žene ti noben prijatelj ne privošči in se je sprijaznil, da odgovora ne bo dobil. Sir Gawain pa je medtem slišal, kaj se je zgodilo in se odloči, da se žrtvuje za življenje svojega prijatelja in za ugled Okrogle mize. Kmalu se pričnejo priprave na poroko in stara čarovnica v svoji peklenski modrosti reče: "Vsaka ženska želi biti vladar svojega življenja." Čim je to izgovorila, so ji vsi prisotni priznali, da je povedala veliko modrost. Tako je bil mladi Artur rešen. Takoj, ko je monarh sosednjega kraljestva to slišal, je Arturju vrnil svobodo in njegovo življenje. Na poročni slovesnosti so bili prisotni vsi dvorjani..
Artur se je počutil olajšanega a hkrati obremenjen. Sir Gawain je bil ves čas nasmejan, prijazen in spoštljiv, tako kot vedno. Prišel je čas poročne noči.
Medtem, ko je sir Gawain čakal nevesto, da se mu pridruži v postelji je zagledal prihajati najlepše žensko bitje, ki si ga je kdajkoli sploh zamišljal. Ves očaran, vpraša, kaj se je zgodilo in mlada ženska mu pove, da je to ona, stara čarovnica, a da bo z njim pol časa preživela kot čarovnica, pol pa kot mlada ženska, samo zato, ker je bil ves čas dober do nje. Ob tem ga je še povprašala, kakšno si zeli čez noč in kakšno čez dan. Bolj okrutnega vprašanja, pa se ne. Gawain hiti razmišljati. Naj ima čez dan prekrasno deklico, ki jo bo vsem brez strahu in sramu lahko pokazal in ponoči imel v postelji pošastno čarovnico. Ali pa čez dan svojim prijateljem kazati čarovnico, trenutke poročnih strasti pa preživeti z prelestno deklico. Kaj bi izbrali vi? Gawainov odgovor boste našli malo nižje, ki ga smete prebrati le, ko boste odgovorili na vprašanje.




























Plemeniti Gawain je odločitev prepustil njej. Čarovnica se je odločila, da bo za vedno ostala lepa deklica, podnevi in ponoči, ker jo je spoštoval in ji dovolil, da ostane vladarka svojega življenja.

Nauk te zgodbe?
Ni važno ali je ženska lepa ali grda, v bistvu .. ostane čarovnica.

Oznake:

nakracal samuelion ob 09:00, |

kraca: 1

buhahaha :)